Loading…
News

La Cambra aborda la intel·ligència competitiva en un escenari global

04/06/2019

Compartir

Castelló 04/06/2018.- La Cambra de Comerç de Castelló ha celebrat aquest dimarts el seu segon congrés d'Intel·ligència Competitiva per a la Internacionalització amb la participació de destacats experts en aquest àmbit i l'assistència de 150 empresaris i professionals de diferents sectors econòmics.
Sobre la taula, els experts han donat testimoniatge de la importància que té el coneixement i la intel·ligència de mercats a l'hora de competir en un escenari global, amb especial atenció a les petites i mitjanes empreses.


Les diferents ponències han traslladat un clar missatge de la importància que té en l'actualitat el ciberespai com a marc d'interacció social i corporativa, on la informació de l'usuari és la clau generar oportunitats de negoci. No obstant això aquesta sobreexposició, les dades i els nous canals de comunicació comporten riscos que cal conéixer per a solucionar, corregir, i exercir un correcte blindatge que permeta reduir la incertesa i preveure escenaris contraris als interessos de cadascuna de les empreses. Per als ponents, la intel·ligència és una prioritat per a competir amb garanties, independentment de la grandària de l'empresa i de sector del qual procedisca.


La sessió també va permetre conéixer de primera mà el programa  PASE de diversificació sectorial en els mercats en els quals hi ha major potencial de creixement per a les empreses espanyoles: com són els EUA, el Canadà, Mèxic, el Brasil, Turquia, Rússia, la Xina, l'Índia, Corea i el Japó. L'assessor de la Secretaria d'Estat de Comerç, José Ros Vela, es va encarregar de desgranar els avantatges d'una iniciativa que permetrà guanyar cotes en competitivitat i d'obertura a nous mercats.


D'altra banda, en el congrés també va destacar l'important paper de l'e-commerce, amb una anàlisi detallada de les accions i estratègies dels principals marketplaces, com Amazon, Alibaba i Mercat lliure... amb una sessió on ha quedat palesa que la distribució online ha de tindre's en compte tant en la modalitat B2C o B2B, i on l'èxit radica a considerar que la venda comença en la postvenda i no en la venda del producte, és a dir, l'experiència de l'usuari és la clau.
La sessió, que ha despertat un gran interés per les aportacions dels seus protagonistes, ha sigut inaugurada per la presidenta de la Cambra, Dolores Guillamón, i la directora general d'Internacionalització en funcions, María Dolores Parra, els qui han coincidit en la importància de la intel·ligència competitiva com un valor necessari per a poder créixer i consolidar-se en el mercat internacional.
A més, han intervingut importants experts en aquest àmbit com ha sigut el coronel Félix Estrada, destacat membre del Centre d'Intel·ligència de les Forces Armades, el mateix  José Ros Vela, assessor de la Secretaria d'Estat de Comerç; Qingsong El seu, fundador de l'Aliança de Compradors a Europa (soci oficial de Taobao Internacional-Alibaba); Andrés Huczneker, CEO de Solucionet; i Alejandro Orviz, Fundador i home orquestra de Blucó, entre altres destacats noms.


Últimes notícies

16/04/2024

La Presidenta de la Cámara hace entrega de una metopa en El Puerto de Castellón

Mª Dolores Guillamón, miembro del Comité Impulsor de cruceros, da la bienvenida al primer crucero de la temporada


03/04/2024

La Cámara de Comercio de Castellón abre la convocatoria para los Premios Cámara 2023

El plazo de admisión de solicitudes para todas aquellas empresas que quieran participar, estará abierto hasta el 30 de junio 2024


28/03/2024

Nuevas incorporaciones al Club Enactio durante el primer trimestre del año

Estas nuevas empresas reforzarán su compromiso con el crecimiento y la colaboración empresarial en la provincia