Loading…
News

LES REGLES INCOTERMS 2020

08/10/2019

Compartir


Més de 150 assistents a la jornada Incoterms 2020, claus per a la seguretat en les transaccions comercials en l'exterior

Castelló 08/10/2019.- La Cambra de Comerç de Castelló ha acollit en el matí d'aquest dimarts una jornada informativa sobre els Incoterms 2020, organitzada per la Cambra en col·laboració amb el Comité Espanyol de la Cambra de Comerç Internacional (CCI) i cofinançada al 50% per Fons FEDER i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial –IVACE-.

La jornada ha omplit el saló de plens de la Cambra, amb més de 150 assistents, la qual cosa dona fe de l'interés que suscita sempre aquest assumpte en els sectors més vinculats a la internacionalització

Els Incoterms corresponen a termes comercials que es venen utilitzant des de fa dècades en les transaccions internacionals i que són claus per a aclarir els costos i determinar les clàusules comercials incloses en un contracte de compravenda; d'ací la importància que té la seua permanent actualització, que serveix per a donar seguretat i fiabilitat als usuaris en un entorn comercial internacional en constant evolució.

Aquesta nomenclatura, que va ser creada en 1936 per part de la CCI sota el nom de Incoterms 1936, amb el pas del temps s'han anat adaptant als diversos canvis sorgits en les pràctiques comercials fins a arribar als actuals Incoterms 2010, que van entrar en vigor l'1 de gener de 2011. Malgrat tot, aquesta última actualització del 2020 no vol dir que tots els Incoterms pertanyents a versions anteriors hagen deixat de tindre ús, sinó que estan emmarcats en un context comercial determinat i ara és necessari conéixer les noves pautes, d'interés per a nombrosos sectors. Per aquest motiu siga tan important per al comerç internacional especificar sempre el Incoterm al costat de l'any de la versió corresponent i d'aquesta forma evitar confusions, com aconsellen els experts.

La jornada ha  sigut inaugurada per la directora general d'Internacionalització i directora adjunta de l'IVACE de la Generalitat valenciana, Maria Dolores Parra, qui ha estat acompanyada pel vicepresident de la Cambra de Comerç, Leopoldo Monfort.

Les ponències han sigut a càrrec de Marta Torrents, advocada especialista en temes duaners, membre de la comissió de Dret Mercantil i Pràctiques Comercials de la CCI  i Ramón Aparicio, director de Transport i Logística Arola Aduanas i Consignacions, els qui han sigut els encarregats d'informar de les novetats que acompanyen a aquesta edició de Incoterms 2020.


Últimes notícies

24/04/2024

Cámara y CaixaBank renuevan su convenio para la financiación y desarrollo empresarial

La renovación del convenio pone el foco en los Next Generation


24/04/2024

Cerca de 30 pymes de Castellón impulsan su sostenibilidad en una jornada en Cámara Castellón

Bajo el nombre "Prepara tu pyme para los retos de la sostenibilidad", Cámara Castellón acoge este evento enmarcado en un ciclo de jornadas a nivel nacional


24/04/2024

La Presidenta de la Cámara recibe la visita del Subdelegado de Defensa en Castellón

Los máximos representantes de la Cámara se reúnen con el coronel en un encuentro amistoso y fructífero