Loading…
News

Qualicer presenta als 56 experts del seu comité tècnic

14/06/2019

Compartir

El XVI Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i el Paviment Ceràmic -Qualicer-, tornarà a la seua cita a Castelló els dies 10 i 11 de febrer del 2020.


Castelló 13/06/2019.- Qualicer ultima ja els detalls per a la celebració d'aquest esdeveniment, que és el major referent internacional en el seu àmbit, i ho fa amb la constatació que aquesta edició recuperarà l'esplendor dels anys de pre crisis per la qualitat de les ponències que s'han presentat –120 en total - que deuran ara estudiar els membres d'aquest comité tècnic, segons ha avançat el president d'aquest òrgan encarregat d'avaluar aquests treballs, Juan Vicente Bono.


La seu del Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials de Castelló ha sigut novament l'escenari triat aquest dijous per a la presentació d'aquest comité tècnic del congrés, que és l'avantsala de la celebració de Qualicer. L'acte ha comptat amb la participació de la secretària autonòmica de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç de la Generalitat Valenciana, Blanca Marín; la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, Dolores Guillamón; el president de l'òrgan col·legial, Javier Rodríguez Zunzarren; i el mateix Juan Vicente Bono.

També, ha assistit un important nombre de representants de les institucions, associacions i empreses col·laboradores i patrocinadores d'aquest esdeveniment.

Rodríguez Zunzarren ha obert la sessió destacant el valor del clúster ceràmic i la seua aposta pel coneixement, la qual cosa ha fet que la indústria castellonenca s'haja posicionat per davant dels països més avançats del món quant a inversió per habitant, fins a aconseguir els 250.000 euros per habitant.

A més de destacar la qualitat d'aquest congrés, va instar a seguir el model que promou*Qualicer. Així va assenyalar que “aquest interés per fomentar el coneixement, si és continu, fort i ben justificat es converteix en aqueixa cultura que ens condiciona el futur de manera molt favorable, perquè la seua capacitat de desenvolupament no té límits”.

Després de les paraules del president del Col·legi Oficial d'Enginyers Superiors Industrials de Castelló, ha intervingut Mª. Dolores *Guillamón, qui va incidir en què “l'èxit de *Qualicer és un èxit col·lectiu”; així, ha destacat la incorporació de noves empreses patrocinadores al ja de per si mateix ampli elenc de signatures col·laboradores. La presidenta de la Cambra va indicar que “Si volem que se'ns tinga en compte en un marc global, necessitem diferenciar-nos, tindre la finestra sempre oberta a la innovació, a la qualitat, perquè ens farà més competitius”.

Guillamón va afegir, a més, que és important saber gestionar l'èxit, “apostant pels nous avanços tecnològics i l'adequació de l'oferta al que el mercat ens ve demandant”.

El president del comité tècnic de Qualicer, Juan Vicente Bono, va ser l'encarregat de detallar les novetats d'aquesta edició, per a la qual a 31 de maig s'han presentat 120 ponències de 18 països. En aquest punt es va detindre en assenyalar que el Brasil, amb 22, encapçala aquest *ránking internacional solo per darrere dels treballs procedents de territori nacional.

En el marc dels tres blocs en els quals es divideix el congrés, Qualicer dedicarà una taula dirigida a analitzar la gestió del color, un àmbit que està experimentant un ràpid desenvolupament. Una altra de les taules se centrarà en la globalització de la qualitat ceràmica; i a aquesta se sumarà una tercera dirigida a les amenaces dels productius substitutius, amb la finalitat de valorar les propietats de la ceràmica enfront d'altres productes, com és el cas de la LVT.

Una altra de les àrees en les quals se centrarà aquest congrés seran els desafiaments tecnològics de la indústria ceràmica.

Finalment, la secretària autonòmica de la Conselleria d'Economia ha sigut l'encarregada de tancar l'acte. En la seua exposició, Blanca Marín ha recordat que la indústria ceràmica es caracteritza pel gran pes que té en la internacionalització del nostre producte i la indústria”. Marín ha posat de manifest que es tracta del “primer exportador europeu i segon mundial i això en gran manera és gràcies a la inversió”.

La dirigent autonòmica ha afegit que el taulell és “és una indústria que se situa en el més alt de la productivitat en l'economia valenciana, per la qual cosa disposar d'aquest alt nivell de productivitat és un valor que ha permés construir un clúster de referència com és el ceràmic”.

Marín ha manifestat que “no es pot ser competitius sense el desenvolupament del coneixement, d'ací la importància de Qualicer, per la qual cosa representa a favor del coneixement i la divulgació d'aquest coneixement per a la competitivitat de les nostres empreses”.

Finalment, la secretària autonòmica va apostar per mantindre i  ampliar el suport institucional

Més informació sobre Qualicer:  http://www.qualicer.org/


Últimes notícies

16/04/2024

La Presidenta de la Cámara hace entrega de una metopa en El Puerto de Castellón

Mª Dolores Guillamón, miembro del Comité Impulsor de cruceros, da la bienvenida al primer crucero de la temporada


03/04/2024

La Cámara de Comercio de Castellón abre la convocatoria para los Premios Cámara 2023

El plazo de admisión de solicitudes para todas aquellas empresas que quieran participar, estará abierto hasta el 30 de junio 2024


28/03/2024

Nuevas incorporaciones al Club Enactio durante el primer trimestre del año

Estas nuevas empresas reforzarán su compromiso con el crecimiento y la colaboración empresarial en la provincia