Loading…
News

Qualicer inicia el seu compte arrere en una edició en la qual participen experts de 16 països

23/01/2020

Compartir

Castelló, 23 gener 2020.- La XVI edició de Qualicer, el Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i del Paviment Ceràmic, s'ha presentat aquest matí en la seu de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Castelló amb el propòsit d'aprofundir en els avanços i aglutinar aquelles aportacions que repercutisquen en la millora constant en un sector hui capdavanter en el món. Aquest fòrum, que compleix 30 anys d'existència i que hui es manifesta com la major referència internacional en el seu àmbit, tindrà lloc els dies 10 i 11 de febrer en les instal·lacions de la Cambra, on es congregaran experts internacionals procedents de 16 països.
 
Durant la presentació d'aquest congrés, la presidenta de la Cambra, Mª. Dolores Guillamón, ha assenyalat que *Qualicer és un esdeveniment “necessari per la necessitat de buscar respostes eficaces i eficients davant els nous reptes que es presenten al sector”.
 
Guillamón ha estat acompanyada durant la presentació per Javier Rodríguez Zunzarren, president del Col·legi d'Enginyers Industrials Castelló i copresident de Qualicer, a més de la directora general d'Internacionalització, M.ª Dolores Parra, el diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, a més de Juan Vicente Bono, com a president del comité tècnic d'un congrés que, en aquesta primera posada de llarg, ha comptat amb l'assistència de nombrosa representació empresarial i institucional.
 
La presidenta de la Cambra ha avançat que en aquest congrés, per al qual s'espera la presència d'experts procedents d'un total de 16 països, no faltaran demostracions i intervencions “que ens parlaran d'estratègies comercials, de desenvolupament industrial, de la globalització de la qualitat, a més d'oferir una profunda reflexió davant els nous desafiaments de la indústria ceràmica i els canvis tecnològics”.
   
En aquesta edició es presentaran un total de 97 ponències i pòsters, sis “sessions destacades”, amb rellevants noms del teixit productiu internacional. La sessió de clausura vindrà de la mà del professor Agustín Escardino.
 
En el seu discurs, Rodríguez Zunzarren, president de Col·legi d'Enginyers Industrials Castelló –entitat que al costat de la Cambra comanda des dels seus inicis fa 30 anys aquest congrés internacional- s'ha referit a la llarga trajectòria d'aportacions que Qualicer ha realitzat al sector, en la cerca constant d'aqueixa qualitat clau per a guanyar cotes de competitivitat, a més del pes de la innovació en un sector que ha sabut reinventar-se al llarg dels últims anys.

El copresident de Qualicer ha fet èmfasi en la bona harmonia del treball en equip, factor essencial del clúster, la qual cosa redunda en la gran permeabilitat existent a l'hora de defensar la indústria ceràmica.

El diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, per part seua, ha assenyalat que aquest congrés sempre és una “gran oportunitat de modelar les bases del futur en la indústria azulejera”. Huguet ha incidit en el valor del segell de qualitat que atresora la indústria ceràmica, “la qual cosa ens diferencia de la resta de competidors”. Sempre compartir coneixement i crear sinergies ajuden al fet que l'economia vaja bé”, ha indicat.

Finalment, la directora general d'Internacionalització de la Generalitat valenciana, María Dolores Parra, ha fet èmfasi que Qualicer demostra que “estem molt vius” quant a la qualitat, el disseny, la millora contínua. aspecte per als quals tant contribueix un congrés com aquest. Parra ha afegit que més enllà dels èxits individuals, el major de tots és la unitat de tota una indústria que espenta en la mateixa direcció. “Treballar conjuntament -ha indicat- sempre és garantia d'èxit”, per la qual cosa anima a institucions i empreses a mantindre a aquest congrés en el més alt perquè continue donant resposta al sector.


Últimes notícies

28/03/2024

Nuevas incorporaciones al Club Enactio durante el primer trimestre del año

Estas nuevas empresas reforzarán su compromiso con el crecimiento y la colaboración empresarial en la provincia


13/03/2024

XVIII Congreso Mundial de la Calidad del Azulejo y del Pavimento Cerámico Qualicer´24

Qualicer acentúa su peso internacional en su decimoctava edición


21/02/2024

Cámara Castellón se reúne con el cuerpo consular acreditado en Valencia y Castellón

Una fructífera jornada donde se apuntaron distintas vías de cooperación